Vi söker en ny politisk sekreterare

Nu söker Socialdemokraterna i Linköpings kommun en ny politisk sekreterare. Var med och arbeta för valseger 2018!

I Linköping arbetar vi för en sammanhållen kommun där alla människor har samma möjligheter att lyckas, oavsett bakgrund. Vi söker nu en politisk sekreterare på heltid som vill vara ett kommunikativt stöd åt våra förtroendevalda i kommunledningen. Du arbetar nära våra politiker och i synnerhet kommunstyrelsens ordförande. Din placering är i Linköpings stadshus. Inför valet 2018 har du en nyckelroll i det strategiska val- och opinionsarbetet med tyngdpunkt på kommunikation.

Vi söker efter dig som:

  • Vill ansvara för och leda det strategiskt kommunikativa arbetet för Socialdemokraterna i kommunen och för den samlade politiska majoriteten samt vara rådgivare och bollplank åt våra förtroendevalda, främst i press- och mediefrågor.
  • Vill arbeta med politisk opinionsbildning och analys, intresse- och omvärldsbevakning och kontakt med externa och interna aktörer. I tjänsten ingår politisk ärendeberedning.
  • Har förmågan att göra det komplexa lätt att förstå och producera text och material för såväl traditionell media som digitala kanaler.

 

Du måste vara självständig och gilla högt tempo och klara många arbetsuppgifter med både långa och korta deadlines. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra och bidra till ett gott arbetsklimat. Självklart delar du socialdemokratins värderingar och det är meriterande om du har kännedom om och förståelse för vår ideologi, sakpolitik och organisation. Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller annan likvärdig utbildning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillträde:

Snarast, eller enligt överenskommelse.

Anställningsform:

Tjänsten är på heltid till och med 2018-12-31 med möjlighet till förlängning.

Enligt kommunallagen har du rätt till tjänstledighet från annan anställning för arbete som politisk sekreterare.

Kontaktpersoner:

För frågor om tjänsten, kontakta: Kristina Edlund, 072-240 07 40, Jakob Björneke, 070- 243 81 45 eller Fia Storkull, 072-598 48 74.

Ansökan:

Välkommen att mejla din ansökan med CV och personligt brev. Skicka in din ansökan snarast möjligt då vi tillämpar löpande urval. Din ansökan skickar du till [email protected] senast den 30 september. Märk ämnesraden med ”Politisk sekreterare”