Miljoner till Linköping med regeringens budget

Regeringen har presenterat sin budgetproposition för Sverige 2018. Sveriges ekonomi går bra och många satsningar görs för att minska klyftorna och arbetslösheten som splittrar vårt samhälle.

Regeringen satsar bland annat 4,4 miljarder kronor på att sänka skatten för pensionärer över 65 år. För Linköping innebär detta att 20 400 pensionärer får sänkt skatt från och med 1 januari 2018. För de med en pension på upp till 17 000 kronor innebär skattesänkningen 410 kronor mer i plånboken varje månad. För denna grupp sluts nu även skatteklyftan som alliansen skapade mellan pensionärer och löntagare.

– Det är en stark budget som Magdalena Andersson presenterat. En budget som satsar på en jämlik kunskapsskola, ökad trygghet och mer pengar till våra pensionärer. Dessutom höjs barn- och studiebidraget med 200 kronor per månad! Jag är nöjd med budgeten och ser fram emot att vara med och arbeta för ett ännu mer jämlikt samhälle och en valseger 2018, säger Kristina Edlund, kommunstyrelsens ordförande.