Bygg ett nytt ”Vidinsjö Motionscentrum” i Ryd

En större anläggning i Ryd med kafé skulle ge ett lyft för stadsdelen och locka dit fler Linköpingsbor. Vi vill även att fotbollsföreningen i Ryd får ett större klubbhus.

Båda satsningarna är en del i att stärka fritiden för unga så att fler väljer bort den kriminella banan. Linköping är sedan länge en segregerad kommun, men det senaste året har personrånen ökat och flera skjutningar har ägt rum.

Vi anser att det borgerliga styret har lämnat utsatta stadsdelar åt sitt öde, särskilt fritidsverksamheten för unga. Därför har vi lagt ett nämndinitiativ om att bygga en större serviceanläggning i Ryds motionscentrum med bland annat kafé och en större lekplats, likt det som finns i Vidingsjö. Det skulle bidra till att få fler att besöka Ryd och göra stadsdelen mer spännande. 

Vi vill även satsa på föreningen Karle IF där hundratals ungdomar i Ryd spelar fotboll varje vecka. Trots att Karle IF lovats ett nytt klubbhus av kommunen har de fortfarande ingenstans att byta om och planen är i dåligt skick och saknar belysning.

Därför har vi även lagt ett nämndinitiativ om att kommunen omgående ska finansiera en träningsanläggning till föreningen med omklädningsrum och föreningslokaler intill sina nuvarande planer.