Kristina Edlund

Som socialdemokrat vill jag se ett Linköping som håller ihop. Ett tryggt Linköping, där människor möts och där vi hjälps åt för att göra varandra starkare.

I grunden är jag sjuksköterska och jobbade som det cirka tio år på Universitetssjukhuset i Linköping. Jag jobbade bland annat på akuten, ortopeden och psykiatriska kliniken.

Jag växte upp i Åtvidaberg och höll på mycket med idrott i unga år. Länge var det tennis och fotboll som gällde men sedan blev det volleyboll på hög nivå. Som 17-åring flyttade jag till Linköping för att gå Omvårdnadsprogrammet.

Jag har två söner och bor i ett hus med dem och min man. Som för så många andra handlar vardagen till stor del om att få ihop livspusslet.

Linköping är en bra kommun som har framtiden för sig, men vi får inte blunda för att det också finns problem: Jag tänker på migrationen, kriminaliteten och det växande parallellsamhället där människor utnyttjas. Lagar och regler ska följas, och här behöver politiken vara handlingskraftig.

Linköping ska byggas starkare för framtiden. Ingen ska fastna i långvarig arbetslöshet, barn ska få rätt hjälp i skolan och äldreomsorgen ska inte konkurrensutsättas.

Kristina Edlund 

Kommunstyrelsens ordförande och gruppledare för Socialdemokraterna i Linköping