Kristina Edlund

Som socialdemokrat vill jag se ett Linköping som håller ihop. Ett tryggt Linköping, där människor möts och där vi hjälps åt för att göra varandra starkare.

I grunden är jag sjuksköterska och jobbade som det cirka tio år på Universitetssjukhuset i Linköping. Jag jobbade bland annat på akuten, ortopeden och psykiatriska kliniken.

Jag växte upp i Åtvidaberg och höll på mycket med idrott i unga år. Länge var det tennis och fotboll som gällde men sedan blev det volleyboll på hög nivå. Som 17-åring flyttade jag till Linköping för att gå Omvårdnadsprogrammet.

Jag har varit kommunstyrelsens ordförande sedan 2015 och innan dess var jag ansvarigt kommunalråd för samhällsbyggnadsfrågor i nästan ett år.

Jag har två söner och bor i ett hus med dem och min man. Som för så många andra handlar vardagen till stor del om att få ihop livspusslet.

Linköping är en bra kommun med stigande kunskapsresultat i skolan, sjunkande arbetslöshet och färre personer som behöver försörjningsstöd. Vår tillväxt är hög men vi kan inte luta oss tillbaka. Som kommunstyrelsens ordförande vill jag leda arbetet att bygga Linköping starkt för framtiden.

Kristina Edlund 

Kommunstyrelsens ordförande i Linköpings kommun

facebook Twitter Email